Menu

Dirigent

Dirigent Moritz Benschop stelt zich voor:
Ik ben geboren op 29 december 1958 te Zutphen. Sinds mijn huwelijk met de Zeeuwse Marja wonen we in Middelburg. Ik ben vader van twee dochters en opa van vier kleinkinderen.

Een enthousiast en positief muziekmens
Na een behoorlijk arbeidsverleden, voornamelijk in het onderwijs, ben ik volop met muziek bezig en o.a. actief als dirigent bij meerdere koren. Ik zit echt van A tot Z in de muziek: Accuraat – Betrokken – Enthousiast – Flexibel – Inspirerend – Muzikaal – Ondernemend – Positief – Sociaal – Vriendelijk – Zelfstandig.

Al van jongs af aan met (koor) muziek bezig
Mijn muzikale ontwikkeling begon met orgellessen in mijn jeugd. Via een muziekspecialisatie tijdens mijn onderwijsopleiding bouwde ik eraan verder. En nadat ik vele jaren in diverse koren gezongen had, ben ik gaandeweg ook zelf als muzikaal leider en dirigent actief geworden.
Ik had in al die jaren veel dirigenten meegemaakt en heb veel van hen geleerd tijdens repetities, optredens en concerten. En via diverse cursussen en workshops heb ik mezelf steeds verder ontwikkeld tot een enthousiast dirigent. Daarbij maak ik ook dankbaar gebruik van de kennis en vaardigheden die ik door mijn werk in het onderwijs heb opgedaan.

Ervaring als dirigent
Al sinds 1985 dirigeer ik koren: van een kinderkantorij tot het Freedomkoor Zeeland. Na mijn ervaringen met klassieke en gospelkoren is Het Veerse Scheepstuig op het eerste gezicht iets heel anders. Ik heb reuze zin erin om met dit koor muziek te gaan maken, want het enthousiasme is aan beide kanten groot! En enthousiasme is wat alle zangers bindt, in welk koor dan ook.
John Miles schreef: “Music was my first love and it will be my last” …. en daar sluit ik me graag bij aan.

Moritz