Menu

Onze dirigente ELENA BERDNIKOVA

1: Wat is je geboorteplaats, en waar is die te vinden in Rusland?
Ik ben geboren in Nazran, Sovjet Unie. Het is een stad in het zuiden van Rusland dichtbij de grens met Georgië. Mijn ouders zijn verhuisd naar het midden van Rusland toen ik nog klein was, dus ik weet er bijna niks meer van.

2: Welke (muziek) opleiding heb je gehad? En waar was dat?
Na de middelbare school ben ik gaan studeren aan de Pedagogische Universiteit in Jekaterinburg, Rusland. Mijn specialisme was dirigent en muzieklerares. Ik ben cum laude afgestudeerd.

3: Wie inspireerde je om in dit vak (dirigente) door te gaan.
Toen ik klein was werkte mijn moeder op het conservatorium. Als kind was ik daar heel vaak te vinden en groeide ik op tussen de beste musici van het land. Zij inspireerden mij om voor de rest van mijn leven mij te omringen met muziek en zang.

4: Eén vrouw tegenover meer dan 40 heren (brompotten) hoe houd je dat vol?
Ik word altijd gelukkig van deze mannen omdat we samen liefde en passie voor muziek delen. En na al die jaren zijn er ook mooie vriendschappen uit ontstaan. Ik wil graag dat iedereen na elke repetitie voldaan en gelukkig naar huis kan, dus we hebben eigenlijk alleen maar lol samen.

5: Hoe ziet je (en die van het koor) toekomst eruit?
Ik hoop dat ik zelf nog in goede gezondheid een aantal jaar door kan gaan als dirigente en muziek kan blijven uitoefenen. Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme de mensen nog lang kan blijven inspireren om samen het beste uit onszelf te halen en dat we nog vele mooie optredens mogen verzorgen. We hebben afgelopen jaren zo veel moeten missen en nu kunnen we eindelijk door, dus ik wil ook nog heel lang door!